vzwamon

Bijzondere Jeugdzorg

Equicoaching® : gezinsondersteunend werken in de Bijzondere Jeugdbijstand, mens & paard samen in een nieuwe coachingsmethodiek.

De methodiek van Equicoaching® is een vorm van ervaringsgericht leren. De coaching gaat over de ontwikkeling van mensen en de doelen die ze zich stellen. Eenvoudige oefeningen naast het paard stimuleren de jongere en/of zijn ouder(s) om deze doelen helder te krijgen en ze zelf te formuleren.

Door de oefeningen met het paard laten we elk gezinslid zichzelf ontdekken. Ze worden zich bewust van hun eigen gevoelens en gedrag, van hun eigen persoonlijkheid en hun capaciteiten en werkpunten. Ze ervaren de overeenkomsten tussen wat er tijdens de sessies gebeurt en wat in hun leefwereld gebeurt. Ze krijgen besef van vastgegroeide houdingen en gedragspatronen die in het verleden zijn aangeleerd en nodig waren. Die gedragspatronen houden ze in stand. Met Equicoaching® kunnen ze nieuwe patronen oefenen, leren ze beter communiceren met elkaar, vinden ze zelf oplossingen voor hun problemen.

Zowel volwassenen als kinderen kunnen beroep doen op Equicoaching®. Gezinnen met conflictsituaties kunnen door Equicoaching® terug meer harmonie vinden.

Momenteel beschikken we over twee paarden: Spotlight en Giotta.

Bethanie Denbaes en Hannelore Lefevere, beide Equicoach van vzw Amon campus ’t Roborstje, nemen dit project in handen. Jaarlijks begeleiden ze een tiental jongeren en gezinnen. Het project staat ook open voor alle voorzieningen van het Netwerk Oudenaarde.

 

 

 

Amon VZW gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door te accepteren en verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoordCookie policy