vzwamon

Bijzondere Jeugdzorg

Begeleidingstehuizen

Wat is een begeleidingstehuis?

Een begeleidingstehuis vangt jongeren op in residentieel verband. Dat betekent dat je als jongere daar verblijft en niet thuis. De hulpverlening heeft als doel de jongere optimale ontwikkelingskansen te bieden. We betrekken eveneens de ouders en de ruimere context van de jongere sterk bij de begeleiding. Binnen de tijdelijke residentiële begeleiding werken we naar een reïntegratie in de context of naar zelfstandig wonen via kamertraining en/of ambulant wonen (ContextBegeleiding in functie van Ambulant Wonen, afgekort CBAW).

Binnen vzw Amon beschikken we over 44 verblijfsmodules, 47 modules contextbegeleiding en 3 modules CBAW. De verblijfsmodules zijn steeds in combinatie met een contextmodule.

Onze begeleidingstehuizen

Campus Kruishoutem
20 modules verblijf en 21 modules context-
begeleiding

Campus Raveling
12 modules verblijf, 13 modules context-
begeleiding en 3 modules CBAW

Campus ’t Roborstje
12 modules verblijf en 13 modules context-
begeleiding

Werkingsgebied
richt zich naar jongeren en hun context
uit Zuid–Oost Vlaanderen, de regio
Waregem/kortrijk en de regio Gent.

Werkingsgebied
begeleidt vooral jongeren en hun context
uit Zuid-Oost-Vlaanderen, de regio Aalst,
Ninove en regio Liedekerke - Lennik - Gooik.

Werkingsgebied
richt zich naar jongeren en hun context
uit Zuid-Oost-Vlaanderen.

Doelgroep

De begeleidingstehuizen helpen gezinnen en jongeren die zich in een problematische opvoedingssituatie bevinden. Campus Kruishoutem en Campus ’t Roborstje nemen jongeren op tussen de 0 en 18 jaar (max. tot 20 jaar), campus Raveling tussen 3 en 18 jaar (max. tot 20 jaar).

Jongeren vanaf 17 tot 21 jaar die kiezen voor ambulant wonen met begeleiding (CBAW) kunnen terecht bij campus Raveling. Deze module richt zich op het uitbouwen van een leven op eigen benen. De focus van de begeleiding situeert zich op het verhogen van de psycho-sociale en praktische zelfstandigheid.

Visie

Aanmelding

Een verblijfsmodule behoort tot de niet-rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp. De vraag tot opstart van een residentiële begeleiding met contextbegeleiding verloopt via de intersectorale toegangspoort (ITP).

 

 

Amon VZW gebruikt cookies om uw surfervaring makkelijker te maken. Door te accepteren en verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoordCookie policy